Resistance is futile, don't mess with the power of pointless.

Nu har man börjat gå på en meningslös kurs på SOC, dom vill att jag söker tusen jobb om dagen, skriver om mitt CV och ser glad ut.
Egentligen skulle jag börjat gå den här kursen i början på maj, men då klantade jag mig och tappade bort lappen, sen skulle jag börja den 4e juni, men människan som skrev det brevet skrev 4an så det såg precis ut som en 9a, får jag nå skäll över det här exploderar jag nog.

Bitterheten väller över mig, inte nog med att den här kursen är fullständigt meningslös, jag har gått på den en gång tidigare! så, jo jag är jävligt bitter (för att vara lite tvärtemot Robert Gustavsson).
Aja, trots att jag är bitter så kämpar jag på, en av dom som håller i kursen ville prata om mitt cv imorgon, hoppas att han inte ger för mycket kritik *skratt*.

För lite trevligare saker så är det 6 dagar kvar tills vi åker till Arvika:D
hyperpepp! NIN<3 Alice In Videoland, Depeche Mode, Korn, Mando Diao, Opeth, och så mycket mer, kärlek i skogen, här kommer jag!
Jag har bokat min alkohol (måste dock köpa sprit på bolaget väl i arvika, det räcker inte med en platta cider).
Linnea kommer och bor hos mig ett par dagar innan vi åker, vilket jag tycker om:).
Måste ta o handla lite pasta och sånt idag så att vi kan äta nått:p

Deadlinen för att veta om man kommit in på sökt utbildning kommer allt närmare, lite smånervös, hoppas på det bästa.
Jaja, måste låtsas att jag söker jobb nu så att dom inte blir griniga på mig>.<
Vi hörs!

Bokbränning och fängslande av den "fria konsten"

Jag och Noah kom in på Graffiti igår, vilket ledde till Stockholm, och Noah berättade att det är fullständig nolltolerans mot graffiti i hela Stockholm, vilket jag tyckte var lite självklart. Varpå han berättade att nolltoleransen även sträcker sig över "lagliga väggar" dvs väggar där man har fått lov av ägaren att måla. Dom är också olagliga tydligen, så nu vill man riva tillexempel väggen som "Fascinate" (en av de mest kända graffitimålningarna i sverige, från 1989) sitter på. Eftersom den strider mot Graffitipolicyn som Stockholm har, notera att den här målningen är 20 år gammal, och borde egentligen bli K märkt.

Jag jämförde det här med bokbränningarna på medeltiden, böcker som ansågs vara stötande och uppmuntrar ungdomen till uppror, eget tänkande och så vidare brändes. Dom fängslar nu den fria konsten, som egentligen är laglig eftersom den uppmuntrar till att måla graffiti och alla följer inte reglerna och målar lite vart som helst. Och förstör redan existerande konstverk som är lagliga. Inte nog med att det här låter helt sjukt, det bryter även mot yttrandefrihetslagen.

Om jag äger en byggnad i Stockholm, och vill att en av väggarna ska pyntas med graffiti så får inte jag det, utan då riskerar jag att bli stämd, och sen kommer jag bli tvingad att ta bort det, när vi ändå håller på att ta bort konst så kan vi väl måla över Michelangelos takmålning i sixtinska kapellet (här).  Eller hur?.

Motverka inte, hitta alternativa lösningar och uppmuntra istället.
Genom att bygga fler lagliga väggar och uppmuntra folk till att måla där så kommer målandet på de olagliga väggarna minska, ett totalförbud gör saken bara värre, kom ihåg alkoholförbudet som USA hade 1920-1933 och konsekvenserna av det (wikipedia).

Jag målar inte graffiti själv, definitivt inte i Stockholm, men jag ställer mig på deras sida i det här fallet, sålänge dom har något mellan pannbenen och inte försöker försvara målandet på olagliga ställen.
/end rant.

http://www.stockholmsfria.nu/artikel/79754
http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/artikel_303974.svd

RSS 2.0