Skivrecension

Jag har nu under dom senaste dagarna lyssnat sönder (okej, inte lyssnat sönder, för det går inte) Muse's senaste skiva "The Resistance".
Så jävla underbar skiva, helt klart Muse's jämnaste skiva, den är öronorgasm rakt igenom.
Titelspåret är nog en av deras hittils bästa låtar, skön buildup i början, Bellamy levererar från början till slut!
http://open.spotify.com/album/0eFHYz8NmK75zSplL5qlfM

Jag håller på att bli tokig i väntan på att dom äntligen ska spela på Hovet den 24e oktober, jag kommer gråta mig igenom hela spelningen.
(x)(x)(x)(x)(x) 5/5


Medans jag ändå håller på så passar jag på att skicka upp lite blandade spotifylänkar.
http://open.spotify.com/album/2wx95OdyKPntJDvEQkjtq5
Metric - Fantasies

http://open.spotify.com/album/3ovqnDD0hcAGTbeCOr9t2k
Dredg - Catch Without Arms

Bandet.

Nu har vi äntligen börjat komma igång!
Förvisso, vi är bara tre stycken för närvarande, men vi jobbar på att få tag på en trummis och en vokalist.
Men i vilket fall, vi försöker komma på vad vi vill spela, vilket går sakta men säkert framåt, vi har kommit fram till att det blir Rock/metal med proggressiva inslag, men det är inte vidare specifikt.

Bråttom som jag har så har jag börjat klura på namn och logga, dom två jag fastnat mest för är Dim Un och Oh'Nill



Vad tycker ni?


Songbird, Spotify.

Efter att winamp dampade ur fullständigt så tröttnade jag tillslut, avinstallerade alltsammans och började söka efter en ny musikspelare. Efter lite forumspostande så upptäckte jag att songbird låter jävligt intressant, det är byggt på Mozilla's kodbas (Dom som utvecklar Firefox t.ex.), Än så länge är det under betastadiet, men hittils har jag ingenting att klaga på, såfort man vill ha en ny funktion så går man bara in på addons och söker lite, det kommer nya addons dagligen som är mer eller mindre användbara.



(Songbird med addons: YABS (tema), Mediaflow (Bläddra bland skivor))
http://getsongbird.com

Efter att ha läst lite diskussioner så har jag kommit på möjligheten att kombinera Spotify med Songbird, och hur jävla awesome det vore, tänk dig att kunna sätta ihop en playlist som varvar det som finns på Spotify och det som finns på songbird, och vartefter du lyssnar så ger spotify dig förslag på nya artister utefter vad du lyssnat på tidigare.

Spotify har släppt en API och tillåter därför tredjepartsutvecklare utveckla nya applikationer och liknande till Spotify, vilket betyder att det dröjjer inte länge tills någon nisse har gjort "Songbird+Spotify=Sant".
Återigen så tror jag att detta kommer leda till att Spotify's användare ökar markant, vilket betyder att både Spotify och alla skivbolag tjänar mer pengar än vad dom gjorde tidigare. Så om ett par utvecklare på Spotify och dom på "Pioneers of the Inevitable" (Songbird) går ihop och brainstormar detta så kommer det gå smidigt (relativt enligt programmeringslagarna dvs) och vi som användare får nu världens bästa musikspelare.

Så ta och skaffa er Songbird och Spotify och sen är det bara att vänta!
http://getsongbird.com
http://www.spotify.com

Fotnot:
Ja, jag har märkt att jag börjar skriva mer och mer om teknologi osv, men det är vad jag vill skriva, om ni råkar vara fullständigt ointresserade av detta så är det bara att låta bli att läsa:)



Spotify's app har blivit godkända av Apple, nu kan ni få spotify på Iphone



Nu saknas det bara ett par andra mobiler, sen xbox 360 sen har spotify hela marknaden, typ iallafall.
Men jag misstänker att Microsoft kommer vägra ta in det här i 360n, dom lägger hellre ut miljontals med dollar på att utveckla en egen tjänst (som förmodligen kommer floppa kom ihåg Zune), istället för att låta Spotify göra en liten app till deras konsol som dom inte behöver betala för. Därmed gör dom sina kunder som har spotify glada, alternativt dom som funderar mellan en ps3 eller en 360, det här kan bli en balansförändrare, hoppas att Microsoft är smarta nu.

RSS 2.0