Pressure

Jag börjar tro att jag sätter för hög press på mig själv.
Jag sätter ribban för högt, och känner mig sen totalt misslyckad när jag väl inte når upp dit, sen när jag väl ska "ha lite självinsikt" och sätta ribban där jag tror jag klarar det så blir det istället långt under min nivå.

Den där gyllene mellanpunkten finns inte helt enkelt,  urexemplet är juh mitt basspelande, jag får ett inspirationsrus och skriver en hel låt och är verkligen toknöjd över den, sen ska jag sätta mig och spela den, så går det inte... helt jävla omöjligt, utan jag måste spela den i 75% av orginalhastigheten, vilket egentligen är för långsamt...
Att spela något som är för lätt resulterar oftast i att jag tröttnar då jag känner att jag blir inte bättre av det, och då lägger jag ifrån mig basen utan att ha åstakommit någonting överhuvudtaget

Kanske fundera på att lägga ner musiken?

veaavevae

Invandrare

Ah well, nu är det dags för en bitter klagosång från mig igen.

Jag satt och klickade runt på youtube idag, varpå jag blev sugen att kolla in lite Pocahontas (hej, jag är 21 och gillar tecknad film), i vilket fall, jag snubblade över en låt, började lyssna och kollade in kommentarerna, folk brukar skriva lite roliga saker där. Men dagens var nog det dummaste jag läst på många år...


"slå på trumman de blir KRIG.

kommer bli samma i Sverige, blattar invaderar Svenskar"
(jag har valt att utesluta hans "nick" ur denna citering av hänsyn)


Utan att ta hänsyn till hans våldtäkt av språket valde jag att anfalla honom över idiotin i hans inlägg.
Han jämför britternas invasion av Amerika med immigrationen av folk från mellanöstern som flyr krig, svält och orättvisor.
Är inte det lite att jämföra en stenkula med Jupiter? båda har några likheter, men är ändå i slutändan helt olika saker.

Jag skulle kunna använda mig av argumentet "allt svenskt är invandrat, men eftersom jag använde det i mitt anfall mot personen på youtube tänker jag bara skriva lite kort om det.
Svenskar vandrade från det som idag är norra Indien för en massa år sen, och har förmodligen mest likheter med det vi kallar samer, så då är alltså samerna dom enda svenskarna, eller?
Många vandringar från germanska områden under senare år också (förmodligen grunden till det vi kallar svenskar idag).
Den svenska matkulturen bygger också på invandring och inhämtningar.
Inte ens potatisen som vi bryggt våran sprit på är från Sverige, utan det är hämtat från Sydamerika. Men nog om detta, "patrioterna" brukar förkasta det med att det hände för hur många år sen som helst.
Men iochmed att kultur, mat och annat började komma in i Sverige med diverse sjömän, så förändrades Sverige som ett land, vi fick nya grödor att leva på, det kom mer människor till Sverige som kunde vara trälar och börja bygga delar av det Sverige vi ser idag.
Samma sak håller på att hända nu, men nu är det helt plötsligt något hemskt? Dom vill försvara denna kultur som bygger på invandring från det hemska hotet av invandring. För att citera diverse robotar i populärkulturen: "Does not compute".

En sak som många "patrioter" är rädda för är för att dom ser att en del av invandrarna inte sköter sig, utan bryter mot lagen och går på SOC, och fan och hans moster. Så här får ni ett scenario av mig
En familj kommer till Sverige, dom har flytt sitt hemland på grund av att det är för mycket oroligheter i deras land.
Pappa är en högutbildad civilingenjör, men får inga jobb eftersom han inte har ett svenskt ursprung så blir han nedprioriterad hos företagen.
Sonen i familjen märker av frustrationen hos pappa som måste jobba som städare för att kunna ge mat på bordet, och börjar därför bli lite aggressiv, när han sen börjar skolan så märker han att många av hans skolkamrater inte uppskattar hans existens, åtminstånde inte att han existerar i sverige, han får höra skällsord i korridorerna och läser i tidningar och ser på tv hur invandrare behandlas och bygger upp mer frustration, denna frustration släpper han tillslut ut och blir våldsam. Våld är något han redan är van vid efter att ha sett mycket hemskheter i sitt hemland.
Lillebror som per automatik ser upp till sin bror, tycker han är häftig efter att storebror förklarat varför man måste vara tuff, och tar därför efter hans beteende.

"Patrioterna" ser att en del invandrare inte sköter sig. Och börjar hata alla invandrare, kanske tillochmed slåss med dom för att "skrämma hem dom", sen lär dom upp fler svenskar att tycka likadant, genom att lämna ut sin sida av historien (bra marknadsföring, men fel syfte).
Är inte det lite samma sak som invandrarpojken gjorde? Aktion och reaktion. Hycklerihycklera...

RSS 2.0